Mobiele lasrookafzuiging


Lasrook
Lasrook ontstaat bij het lassen en snijden van metalen en bestaat uit onzichtbare gassen en metaaloxiden. Deze metaaloxiden komen in de vorm van stof voor en maakt de lasrook zichtbaar. De stofdeeltjes zijn dusdanig fijn dat het inhaleerbaar is en, als het in de longen achter blijft, schade aan kan richten op korte dan wel lange termijn.

Lasrook en gassen ontstaan bij vrijwel alle lasprocessen. Zo ontstaat er bij het lassen met beklede elektronen lasrook, maar nagenoeg geen gassen, in tegenstelling tot MIG-/MAG-lassen waar naast lasrook ook gassen ontstaan. Zowel bij onder poeder lassen als TIG-lassen ontstaat er geen lasrook. Wel ontstaan er bij TIG-lassen gassen wat bij onder poeder lassen vrijwel niet het geval is.

MAC-waarde
Voor veel stoffen die bij blootstelling daaraan een gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid, is een zogenaamde MAC-waarde (Maximaal Aanvaarde Concentratie) wettelijk vastgesteld. Met de juiste voorzorgsmaatregelen, een goede ventilatie en adequate lasrookafzuiging, kan in de meeste gevallen aan deze MAC-waarde voor lasrook worden voldaan.

Lasrookafzuiging
Lasrookafzuiging (eventueel in combinatie met ventilatie) is het meest effectief om de risico’s te beperken. Er zijn twee verschillende methoden van lasrookafzuiging:

 • Bronafzuiging
 • Ruimtelijke afzuiging

Bronafzuiging kan zowel via stationaire apparatuur als met mobiele units. Is bronafzuiging niet mogelijk dan is ruimtelijke afzuiging een perfect alternatief om de werkomgeving te filteren en schoon te houden. Boers-Beek BV is leverancier van Plymovent lasrookafzuiging. Ook voor uw situatie en omgeving!

Hieronder een aantal artikelen uit ons aanbod van mobiele lasrookafzuiging.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

PHV draagbare hoogvacuüm stof-en rookfilter/collector
De PHV is een draagbare afzuiger. Dit product zuigt lasrook en slijpstof af bij de bron. De PHV kan  overal worden gebruikt, ook op locaties die niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor gewone  afzuigarmen of mobiele units. De unit kan worden gemonteerd op de wand of worden gebruikt als  een mobiele unit op wielen. 

Kenmerken:

  • Filtratiesysteem op basis van vier fasen
  • Uniek Dura-H-hoofdfilter
  • Veilige en gemakkelijke bediening
  • Automatisch start/stop-systeem, zodat wordt bespaard op de energiekosten
  • Geluidsarm

Geschikt voor lichte toepassingen waarbij af en toe laswerkzaamheden worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in reparatiewerkplaatsen en lasscholen.

 

MFD mobiele lasrookafzuiger met wegwerpfilter
De MFD is een mobiele afzuiger. Dit product zuigt droge lasrook en slijpstof af bij de bron. Deze mobiele unit bevat een mechanisch DuraFilter-systeem en kan worden uitgerust met een kunststof afzuigarm, van het type Flex en UltraFlex of flexibele slang. Mobiele units zijn ideaal voor laswerkzaamheden op elke gewenste locatie.

 Kenmerken:

  • Grote filteroppervlakte: 50 m²
  • Hoog filterrendement
  • Filterindicator
  • Laag geluidsniveau 

Het systeem is standaard uitgerust met een filterindicator, die aangeeft of de afzuiging nog steeds toereikend is of dat het filter moet worden vervangen.

Geschikt voor lichte toepassingen waarbij af en toe laswerkzaamheden worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in reparatiewerkplaatsen en lasscholen.

MFE mobiele lasrookafzuiger met elektrostatisch filter
De MFE is een mobiele afzuiger. Deze is speciaal ontworpen om lasrook af te zuigen die afkomstig is van met olie behandeld staal. Deze mobiele unit bevat een aluminium filtercel, die gemakkelijk te reinigen is. De MFE kan worden uitgerust met een kunststof afzuigarm, van het type Flex en UltraFlex, of met een flexibele slang. Mobiele units zijn ideaal voor laswerkzaamheden op elke gewenste locatie.

Kenmerken:

  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Hoog filterrendement
  • Geluidsarm

Geschikt voor lastoepassingen waarbij wordt gewerkt met staal dat wordt behandeld met olie.

 

MobileONe mobiele stof- en rookfilter/collector
MobileOne kunt u met u meenemen, naar fabriekslocaties die niet toegankelijk zijn voor andere vormen van ventilatie met bronafzuiging. De unit is uitgerust met een drukgestuurde automatische zelfreiniging. Dit product zuigt droge lasrook en slijpstof af bij de bron.

Kenmerken:

  • Automatische drukgestuurde zelfreiniging
  • Geïntegreerd bedieningssysteem op basis van zachte aanraking
  • Efficiënte filtratie van stof en rook
  • Lage onderhoudskosten

Geschikt voor middelzware tot zware toepassingen zoals professioneel handlassen.

 

MULTIFUME CADDIE mobiele stof- en rookfilter/collector
De MultiFume®-caddie is perfect voor toepassingen die flexibiliteit vereisen: gemakkelijk te verplaatsen en kan altijd worden gebruikt bij het proces waar rook ontstaat. Met een MultiFume Caddie worden rook en stof bij de bron en binnen een gebied van 0,5 tot 1 meter afgevangen. De afgevangen rook wordt gefilterd en gerercirculeerd binnen het pand. Dit elimineert problemen met warmteverlies. 
 

Kenmerken:

  • Een mechanisch mobiel filter voor lasrook en andere droge stof
  • Geluidsarm

Geschikt voor lichte toepassingen waarbij af en toe laswerkzaamheden worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in reparatiewerkplaatsen en lasscholen.


Op onze website staat slechts een kleine greep uit het volledige aanbod Plymovent lasrookafzuigers.

Voor een compleet overzicht van het assortiment lasrookafzuiging, advies of een offerte op maat kunt u contact met ons op nemen.

Wilt u meer informatie over lasrook? Lees hier de Lasrookbrochure.