RolstellingHulpgereedschap bij het lassen.

Pro Arc is sinds 1986 fabrikant, van o.a. lasmanipulatoren, rollenbanken en andere lasmechanisering producten, zoals laskolommen en klembanken. Pro Arc bespaart geen enkele moeite om aan de specifieke klanten behoeften tot automatisering te voldoen. Perfectie is hierbij immer de leidraad van de dagelijkse routine. 

De kwaliteit van een lasverbinding is van vele factoren afhankelijk, één daarvan is de laspositie. Het lassen ‘onder de hand’ garandeert de beste las, maar lang niet altijd kan de lasser het werkstuk ‘onder de hand’ lassen omdat het werkstuk dat niet toelaat. In dergelijke gevallen wordt een lasmanipulator gebruikt die het werkstuk dusdanig positioneert dat de lasser wel ‘onder de hand’ kan lassen. Hierdoor wordt de laskwaliteit verbeterd, de werkbelasting verminderd en de productiviteit verhoogd.  

Er zijn verschillende typen lasmanipulatoren: er zijn tafels die het werkstuk vastklemmen en positioneren en er zijn rollenbanken voor het roteren van pijpen. Daarnaast zijn er ook laskolommen die voorzien zijn van een arm met daarop een laskop voor het lassen op moeilijke plekken. Een gecombineerde "mini"-uitvoering hiervan is het E.Z. Arc lassysteem, zie foto en brochure, naar keuze samen te stellen uit diverse componenten.

Voor uitgebreide informatie klikt u onder de afbeelding op de naam van de rolstelling.

  

                            Pro Arc TR 0100                                                   Pro Arc TR 3504   

                                           

                      Pro Arc TR 3500 B                                                     Pro Arc TR 30 KB                                 

Voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst!